MENU

Barwniki w proszku

Naturalne barwniki w proszku powstają w technologii suszenia rozpyłowego na bazie nośnika maltodekstryny. Doskonale zastępują sztuczne barwniki nadając jednocześnie intensywny i trwały kolor. Nie zawierają konserwantów.

Barwniki w proszku
TYP
  • betanina (czerwień buraczana)
  • b-karoten
  • karmel amoniakalny e 150c
  • koszenila
  • czarna marchew
  • krokosz
  • hibiskus
  • kurkumina

 

ZASTOSOWANIE

W różnych gałęziach przemysłu spożywczego, np. :

  • przetwory mleczne
  • dżemy
  • galaretki
  • wyroby cukiernicze
  • inne
KLUCZOWE KORZYŚCI
  •  możliwość uzyskania intensywnej barwy przy niewielkim dozowaniu

NEWSLETTER

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.