MENU

Ekstrakty drożdżowe

Suszony rozpyłowo ekstrakt drożdżowy występuje w postaci sypkiego proszku. Ma zastosowanie w produkcji spożywczej jako znakomita alternatywa dla glutaminianu sodu, czyli jako środek wzmacniający zapach i smak.

Ekstrakt drożdżowy podstawowy wnosi do potraw charakterystyczną nutę mięsną, natomiast ekstrakty drożdżowe smakowe mogą wzbogacić produkt również w inne smaki np. kurczaka, wołowiny, grzybów leśnych.
 

Ekstrakty drożdżowe
TYP
  • ekstrakt drożdżowy
  • ekstrakt drożdżowy o smaku grzybów bez glutaminianu monosodowego
     
ZASTOSOWANIE
  • przyprawy warzywne w postaci suchej
  • zupy
  • sosy
  • rosoły
  • buliony
  • dresingi w proszku
  • pasty
  • pasztety
  • pieczenie
  • sałatki
  • wyroby drobiowe w galarecie
  • chipsy
  • chrupki smakowe
  • inne
     
KLUCZOWE KORZYŚCI
  • znakomita alternatywa dla glutaminianu sodu
  • doskonały wzmacniacz smaku i zapachu
  • bez ulepszaczy
     

NEWSLETTER

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.